Skriv til mig

Ring
26 18 61 90

70% har øget forbrug af alkohol ved sorg

“Jeppe drikker, men ingen ved, hvorfor Jeppe drikker” – det citat fra Holberg kender vi alle sammen. Og vi finder ud af, at Jeppe drikker, fordi han har det svært med håndtere livets smerte. Og måske fordi han har en kone, der er temmelig hård mod ham. Og så dulmer han smerten med alkohol.
 
Det er ikke et forældet fænomen. Det kører også for fuld skrue i dag, hvor folk dulmer smerten og selvmedicinerer sig med alkohol, samt hvad der i øvrigt findes på det mere eller mindre lovlige marked af rusmidler. Og hvor udbredt er det så? En amerikansk undersøgelse fra 2003 viser, at 70% enten får et nyt eller et forøget forbrug af alkohol, når de er i sorg. Dette tal er baseret på folk, der selv har fortalt det – dvs. det er ikke et estimat, og det kan være i underkanten, fordi nogen måske ikke har været bevidste på det.
 
Jeg synes, det er chokerende højt. 7 ud af 10 håndterer sorg ved at drikke mere – og ofte kommer forbruget snigende. Det er noget, der ofte bare sker. Men nogen af dem kan ikke slippe alkoholen igen, når smerten er blevet mindre akut. Og så har vi lagt frøet til et alkoholmisbrug med alt, hvad det medfører.
 
Jeg er helt med på, at vi skal behandle folk for alkoholisme. Det er rigtig, rigtig vigtigt – for dem selv og for samfundet. Men når nu 70% drikker mere end de plejer pga. sorg og smerte, hvorfor i alverden hjælper vi dem så ikke først og fremmest med at bearbejde den sorg? Ja, det kan være nødvendigt at afruse folk for at få dem til at gå ind i det arbejde, for det at se sig selv i øjnene, at tage tyren ved hornene og få sagt farvel, undskyld og andre vigtige følelsesmæssige ting er en benhård forudsætning for at komme videre.
 
Og økonomien for den enkelte? Jeg ved, jeg sammenligner æbler og gummistøvler her, men en Minnesotakur koster mindst 40.000. Et sorgbearbejdningsforløb med videnskabelig evidens hos mig koster 7.000.

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.