Om manden der forsvandt

Må man sørge over, at nogen overlever? Ja, hvis resultatet er, at det ændrer på den han er, og du ikke får den samme hjem igen. Sorg er ofte uønskede forandringer.

Læs mere »

Egoisme vs selvomsorg

Dine børn lærer at håndtere svære følelser af dig. Derfor må du godt forrest og helt naturstridigt tage dig af dig selv først og være det gode eksempel for dine børn. Og du får mere energi af det.

Læs mere »

Når medarbejderen dør

Når du er leder i en virksomhed, så har du formodentligt lært, hvor du finder oplysninger om al praktikken om dødsfald. Men hvad gør, når medarbejderne savner og sørger?

Læs mere »

Corona, sorg og isolation

Corona-tiden er desværre en lang bølge af tab, som det kan være svært at være i. og det kan sagtens være, at du ikke trives i det. Det vil faktisk være helt naturligt. For det minder om sorg….

Læs mere »

Når vi sørger over de levende

Fra de tidlige tegn, hvor du knap nok mærker noget er galt til at være vidne til forvirring og så til, at din elskede knap nok genkender dig – alt det kommer med knust hjerte og følelser af tab. Hver lægeaftale, der gør det tydeligere og tydeligere kan være ubærlig at komme igennem.

Læs mere »

Når du ved, sorgen kommer…

Normalt forbinder vi sorg med et tab, der har været, men når man ved, at sorgen vil komme – når vi bliver klar over, at en skal dø, så sætter det også gang i sorgen.

Læs mere »

Når din medarbejder har lidt et tab

Et nyt forskningsresultat* fra min britiske kollega Leanne Flux, der også forsker i sorg, viser hvad det er, en sørgende har mest brug for fra sin leder, når man har oplevet et tab. Empatisk anerkendelse står øverst på listen.

Læs mere »

Sorg – når det hele hober sig op

Når man er i sorg, så sker der noget med hjernen. Man kan ikke tænke lige så klart, som man kan normalt. Det betyder, at man har svært ved at træffe beslutninger og gennemskue sammenhænge.

Læs mere »

Kærestesorg – er absolut også sorg

Unge med knuste hjerter pga kærestesorg oplever ofte en nedladende overbærenhed. Men deres hjerte er knust. Og de får en behandling, som vi forhåbentligt aldrig ville byde voksne med knuste hjerter. Det kan vi ikke være bekendt.

Læs mere »

Corona = sorg & tab

Lige nu oplever vi en lang række tab på næsten daglig basis: Vi hører om mennesker, der dør med Covid-19, vi kender nogen eller er selv syge, vi savner vores daglige rutiner, vi savner at se venner og familie, at bevæge os frit osv.
 
Der er masser af tab i vores hverdag for tiden. Masser af det, vi plejer, som vi ikke kan gøre, og som vi savner.

Læs mere »

Hjælp jeg kan ikke sove

Noget af det, der kan give søvnløshed er ubearbejdet sorg, for der kan tankerne drøne rundt i kroppen. Noget andet er en pandemi, hvor vi savner normalt.

Læs mere »

Sorgen som pårørende

Det at være pårørende til en, der er alvorligt sorg er en sorgtilstand i sig selv. Og ‘systemet’ er kun indrettet til at tage sig af patienten.

Læs mere »

Hjælp dit barn med følelserne

Børn skal lære fra os – de voksne – hvordan de håndterer store følelser, og at man godt kan være ulykkelig ind i mellem, og at det hjælper at tale om det og få sat ord på sine følelser

Læs mere »

Vreden og døden

Hvis det er dig, der føler vrede i en så følsom situation, så skal du huske på, at neden under vreden ligger der andre følelser.

Læs mere »

Sørg bare over din kat

I dit hjerte og dine kropslige reaktioner, så er der faktisk ikke nogen forskel på, om det er en elsket person eller et elsket kæledyr, der dør.

Læs mere »

Stress og sorg ser ens ud

Symptomerne på stress og sorg minder meget om hinanden – og man kunne måske også argumentere, at begge tilstande er tegn på i krise og på at være i forhøjet alarmberedskab.

Læs mere »