Da jeg mistede mig selv

For 14 år siden mistede jeg mig selv første gang. Jeg vågnede en morgen og kunne ikke strække mig ud i højre side. Jeg lignede faktisk en parentes. Selv mente jeg, at jeg nok havde fået en hjerneblødning. Og som et tegn på, hvor galt det var fat, så gik jeg ind i seng igen og ventede på, det gik over.


Mit hoved – og min krop – var knækket med stress. Den første måned sad jeg mest på en sofa og gloede lige ud i luften. Kun afbrudt af besøg hos en omhyggeligt udvalgt psykolog, som hjalp mig enormt.

Jeg blev aldrig den samme igen. Det ændrede mig. Og særligt i de første år efter savnede jeg at være den, jeg var, for jeg kendte jo mine reaktionsmønstre på alt muligt. Det skulle jeg lære om. Jeg blev betydeligt mere introvert. Tidligere var jeg ret selskabelig og elskede at se mennesker (dog stadig med de nødvendige stilleperioder ind i mellem). I dag skal jeg huske at tage mig sammen for at se andre mennesker. Det har jeg skullet vænne mig til. Og Corona gjorde det så ikke bedre, kan jeg hilse og sige.

Langsomt fik jeg arbejdet mig tilbage til et normalt liv. Det var hårdt. Jeg kendte jo ikke rigtig mig selv mere.

Og så for 5 år siden gjorde jeg det igen. Fik knækket hovedet. Jeg kan fortælle, at det går hurtigere anden gang. Det er ikke nødvendigvis lettere, for hvordan kunne det ske igen? Men det gjorde det. Og den her gang fik jeg ikke nogen støtte fra min arbejdsplads – HELT tværtimod. Det gjorde det meget sværere.

Efterfølgende har jeg måttet lægge mit liv helt om. Jeg gik fra at være ansat til at være selvstændig. Jeg fik fra en fast indtægt til en mere svingende indtægt. Jeg gik fra at fortælle mig selv, at det går jo nok, til at være helt ærlig med mig selv og slå bremsen i, når det er nødvendigt. Og jeg skal hilse og sige, at det er pivsvært som soloselvstændig.

I dag er jeg gladere og mere bevidst end nogensinde, men prisen har godt nok været høj. Og jeg savner stadig væk den, jeg var.

Tab kan være mange ting. Et af mine store tab har været mig selv.

Hvad med dig?
#stress #sorg #selvværd #selvindsigt #selvomsorg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *