Den bedste hjælp til dit barn

“Mette, kan du hjælpe mit barn? Han mistede sin far, og nu er han ked af det”. Når jeg hører det spørgsmål, så er mit første spørgsmål altid: “Hans far – var det din mand?” – det er det oftest og så spørger jeg “Hvad gør du selv for at få det bedre?”
 
Vi kommer selv i anden række – eller gør vi?
Det er en almindelig reaktion, at vi tænker på at vores børn skal have det godt, før vi selv har det. At børnene kommer i første række. Og det er rigtigt, at det gælder, når der er ildebrand eller andre ting, hvor børn kan komme til skade. Når det handler om tab, så har barnet brug for at have nogen, der viser dem, hvad man skal gøre. 

Dit barn lærer af dig
Det er dig, der viser dit barn, hvordan man fejrer jul og fødselsdag, hvordan man opfører sig over for andre og sig selv – og det er også dig, der skal vise dit barn, at når verden braser sammen, så kan man vælge at få hjælp til det.
 
Hvis du ikke gør noget, så KAN dit barns læring være: “Jeg bliver nødt til at lade som om, at jeg ikke er helt knust, for så bliver mor mere ked af det, og jeg skal passe på hende.”
 
Dit barn passer på dig
De fleste forældre er helt enige om, at “hos os taler vi om alting”. Men det gør I ikke. For jeres børn vil også passe på jer. Og derfor holder de ofte deres tanker og følelser tilbage.
 
Derfor har dit barn brug for at se, at du tager dig af dig selv, så du atter kan være dit barns støtte i jeres fælles tab.
 
Book gerne en samtale . Det koster ikke noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *