Din teenagers knuste hjerte

Facebook
Twitter
LinkedIn
Hvis du har en teenager i huset, så ved du også, at det kan humørmæssigt gå både op og ned. Og en del af det er hormoner og midlertidig ombygning. Men ikke det hele.
 
Teenagers får nemlig knuste hjerter præcis lige som alle andre, der oplever brud med kærester og venner. Og hvis vi ikke tager deres knuste hjerter alvorligt, så kan vi risikere, at de holder op med at fortælle os, hvordan de virkelig har det. Og vi kan risikere, at de får lært et forkert mønster om det at håndtere sorg og tab. Som ansvarlig forælder, så har det næppe været din hensigt med dit barn.
 
Vi regner med, at når børn når 15-års-alderen, så har de lært ca. 95% af det, de skal lære i livet. Og de har haft 5-10 betydelige følelsesmæssige tab. Det er meget vigtigt for dit barns følelsesmæssige balance i livet, at du lærer det at håndtere sorg og tab sundt. Det betyder, at det er noget, I taler om. Også hvis dit barn som lille ikke kan forstå, at du er ked af det, og du ikke har lyst til at tale om det. Så behøver du ikke gå ned i detaljer om, hvorfor du er ked af det. Du kan sagtens sige “Ja, jeg er ked af det, for der er noget, der har drillet mig på arbejde i dag”. Eller “Jeg er ked af det, for min veninde Simone skal flytte, og jeg vil savne hende”. Det kan børn godt forstå, og de lærer fra dig, at det at være følelsesmæssigt ærligt er helt naturligt.
 
Så rammer de teenage-årene, og de får kærester. Det er også helt naturligt. Og det er det også, når de bliver kede af det, hvis kæresten slår op med dem eller kysser på dumme Lise fra 8. i stedet for. Og det skal du også tage alvorligt, for du ved som fuldbefaren voksen, hvor ondt et brud gør. Det gør ikke mindre ondt, fordi det sker for en 16-årig. Og de mister noget tillid til dig, hvis du ikke anerkender deres smerte.
 
Her skal du lytte og være til stede og ikke komme med floskler som “Du finder en anden” eller “Bare vent en uge, så har det hele ændret sig” eller “Du skal bare tage dig lidt sammen, så går det over” og hvad der nu ellers findes af fuldstændigt ligegyldige og uempatiske ting, man kan sige.
 
Lyt til dit barn, anerkend dit barns følelser og vær til stede i det. Så bliver du et sikkert sted at gå hen, når dit barn er ked af det.

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.
Vil du være sikker først?

Få en gratis og uforpligtende samtale om, hvordan du kan få det bedre

Få dit liv igen efter tab

Vil du have en gratis og uforpligtende samtale om, hvordan du kan få det bedre?

Book den nedenfor

Få dit liv igen efter tab