fbpx

Du KAN ikke erstatte et tab

Facebook
Twitter
LinkedIn
Der er en række myter eller udtryk, man ofte hører, når noget har lidt et tab. Det kan være, hvis kæresten er smuttet, hvis man er blevet fyret, hvis hunden er død eller noget andet, der involverer, at man oplever det som et betydeligt følelsesmæssigt tab. Så er det man ofte hører: “Skal du så have en anden?”.
 
Jeg har lige nu hørt det på rækken bagved mig: To mennesker taler sammen om deres husdyr. Den ene fortæller, at hendes kat døde I sidste uge, og så er det hendes I øvrigt meget venlige samtalepartner siger som det første “Skal du så have en ny?”.
 
Og det er ofte den første reaktion: “Du finder en anden”, “Du finder et nyt og mere spændende job lynhurtigt”, “Så skal du vel ud og finde en ny hund” eller en anden erstatning for det tab, vi har lidt.
 
Men en ny hund, en ny kæreste eller et nyt job er ikke at gendanne den relation, vi savner. Det er at skabe en ny relation. Og det er helt fint. Man skal bare være klar over det. Man skal også være klar over, at ved at forsøge at erstatte tabet, så får man ikke bearbejdet det. En ny hund er jo ikke som den gamle hund. Den kan være skøn og dejlig, men den har en anden adfærd og temperament end den gamle hund. Og det samme kan man sige om kærester og jobs.
 
Forsøget på at erstatte tabet er I virkeligheden en distraktion fra smerten, der er forbundet med tabet. Der er svært at gå helhjertet ind i en relation, hvis følelserne fra den gamle relation stadig “støjer”. Uanset om det er en dejlig mand eller en herlig pekingeser.
 
Jeg vil altid anbefale, at man forholder sig til og bearbejder sit tab, før man kaster sig ud I en ny relation

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.