fbpx

Min tilgang til tab er anderledes

Jeg har hørt fra flere, at min tilgang til sorg og sorgbearbejdning er anderledes.
Og nu har jeg snuset rundt på andres websites og kan se, at ja – det er den. Her er de punkter, hvor jeg skiller mig ud:

  • Vurdering af sorgen. Jeg går ikke ind og vurderer, hvad der er værst at miste. Det kan jeg slet ikke. Det er kun den enkelte, der kan vurdere det. Dit tab kan være af muligheder, husdyr, relationer, noget der aldrig blev eller noget helt syttende. Der er over 40 livsbegivenheder, der kan give sorg. Dødsfald er kun en af dem. Jeg har hjulpet skønne mennesker med sorgen over husdyr, karrierer, nærtståendes sygdom, skilsmisser, forsømte barndomme, dødsfald og meget mere. Kun DU ved, hvordan du har det. Det er ikke op til mig eller nogen andre at vurdere, om dine følelser er nu kan passe.

  • Floskler. Du vil aldrig høre mig sige, at sorgen er kærlighed, der ikke har noget sted at bo. Hvad nu hvis sorgen kommer af årtiers omsorgssvigt? Eller smerten over, at noget aldrig blev, som det burde være blevet? Sorg KAN komme af mistet kærlighed, men er det meget ofte ikke. I og med at sorg altid er individuelt så har jeg det lidt svært med den slags halvpoetiske udsagn.

  • Enkeltsamtaler. Jeg har kun meget sjældent enkeltsamtaler. De rykker sjældent noget. De kan være fine til at få vendt nuet, men jeg vil nu en gang helst have, at mine kunder får det bedre. Derfor har jeg kun sjældent samtaler men jeg har en hel del forløb, hvor folk får det bedre.

  • Et afgrænset tidsrum og afgrænset beløb. At gå hos mig er altid afgrænset. Det er et helt fast forløb på 8 gange og til fast pris. Det er ikke en blanko-check. . Det er en struktureret proces med fokus på, at du skal få det bedre – at forløbet skal transformere. Og det gør det. Du vil ikke komme igen, for du lærer, hvordan du skal håndtere sorg. Du er velkommen selvfølgelig, men det er så være coaching eller noget andet, du kommer for.

  • Sorg og savn er ikke det samme. Sorg er en tilstand, som du ikke behøver at være i. Den hjælper jeg dig videre fra. Savnet oplever vi, når vi har mistet nogen eller noget, og efter forløbet du vil kunne tænke på det gode UDEN at blive ked af det eller have ondt.

  • Altid et gran humor. Jeg tager dit tab og din smerte dybt alvorligt – og jeg har aldrig haft en session, hvor vi ikke har haft noget humor ind over.

  • Kun du ved, hvordan du har det. Du vil aldrig høre mig sige, at jeg ved, hvordan du har det, for det gør jeg ikke. Det er der ingen, der gør. Jeg har haft mine tab og haft mine følelser forbundet med dem. Du har dine. Det er forskellige relationer og derfor forskellige følelser. Jeg går ikke ud fra, at vores tab ligner hinanden.

  • Mening med tabet. Hos mig vil vi aldrig forsøge at finde en mening med dit tab. De fleste tab ER fuldstændig meningsløse, så hvorfor skal vi finde en mening med dem? Det handler om, at DU skal have det bedre. Hvis du får det bedre ved selv at finde en mening, så er det en anden sag, så hjælper det dig. Men det er ikke min opgave. Hos nogen ligger der mening i troen. Det er fint for mig. Selv er jeg og den metode, jeg bruger, fuldstændig ikke-religiøs. Jeg har brugt den på både ateister og på meget troende mennesker. Udbyttet er det samme: De har fået det bedre.

  • Faser af sorg. Jeg arbejder ikke med faser af sorg. I min optik og med min erfaring er sorg noget frygteligt følelsesmæssigt rod. Ingen kan sørge forkert, og de opstillede faser, jeg hidtil har set om sorg, handler om forskellige typer af tab.

  • Tabet og sorgen. Når du kommer til mig, er det typisk fordi, du har haft et tab, som har slået dig omkuld. Ofte finder vi ud af, at du simpelt hen var fyldt op med andre tab, og når det eller de bliver bearbejdet, så har du styr på det tab, du kom for. Dette sker ganske ofte hos mig. Det er din beslutning, hvilke tab vi arbejder med. Det er ikke min.

 

Så jeg er måske ikke som de fleste (og det er de færreste af os), men jeg ved, at jeg kan hjælpe dig og at du får det bedre.

Med stor respekt og empati

Mette

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.