fbpx

Er du følelsesmæssigt ærlig?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Jeg havde en sorg-kunde, og når jeg spurgte i forbindelse med et tab om, hvad hun følte, så svarede hun, hvad hun tænkte. Og det er sådan set ret symptomatisk for vores tilgange til sorg og tab.
 
Vi drøner det op i hovedet og væk fra hjertet. Det er der mindst to grunde til:
  • Vi er faktisk ikke ret gode til at tale om de følelser, der gør ondt. Vi har ofte som børn lært, at hvis vi sagde, vi var kede af det, så blev vi enten distraherede eller fik at vide, at det ikke var noget at være ked af. Så vænnede vi os ligesom af med det, og beholdt så vores triste følelser inde i kroppen.

  • Vi er så fantastisk vant til at forklare hvorfor – at bruge vores hoveder i stedet for vores hjerter, men det gør absolut intet ved vores følelser.
Ud af en gruppe af mennesker, der var i sorgbearbejdning pga et brud med en kæreste eller ægtefælle, fortalte 95%, at bruddet skyldtes, at den anden ikke var følelsesmæssigt ærlig. Hvad de muligvis glemte i den forbindelse var, at det var de såmænd nok heller ikke selv. Vi lærer simpelt hen sjældent at være det.
 
Eksempel: Et barn kommer grædende ind ad døren, og vi spørger “Hvorfor er du ked af det?” og går vi i gang med at forklare alt muligt om hvorfor noget skete, så barnet blev ked af det. Men oftest har barnet bare brug for at fortælle med sine egne ord, hvad der skete og hvad han/hun føler. Og ved du hvad? Det er faktisk meget nemmere end at både forklare og distrahere.
 
Så når du står der som voksen og er ked af det – er du følelsesmæssigt ærlig? Fortæller du dine nære, at du er ked af det, og at du har brug for at blive hørt? Og ville det ikke være ægte og ærligt, hvis dine nærmeste også var det?

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.