Følelser kan ikke sammenlignes

“Hendes tab er jo større end mit, så jeg kan ikke være bekendt at føle sådan her”. Den hører jeg ind i mellem. At vi ikke kan være bekendt at føle, hvad vi føler, fordi andres følelser nok er større/værre/grimmere.

Alle tab er unikke
Men vi kan faktisk ikke sammenligne vores tab med andres. Vores tab er baseret på vores relationer – deres tab er baseret på deres relationer. Alle tab er forskellige. At tale om værre eller bedre giver ikke nogen mening.

Man må gå ud fra, at hvis du oplever noget som et tab, så ER det et tab. Hvis nogen andre har et tab, så er det et andet tab. Alle jeres følelser er helt legitime – og de er forskellige hver eneste gang.

Dine følelser er ALTID ægte
Jeg har hjulpet andre gennem – og selv haft – tab, hvor andre kunne sige, at det var da ikke noget at have det sådan med. Og de må tænke, hvad de vil. Men hvad vi føler er ALTID ægte. Alt, hvad du føler er også ægte. Det er ligesom at have en mening om, at solen står op i øst hver dag. Du kan tænke, hvad du vil – den står op alligevel.

Så vores følelser har ingenting med holdninger at gøre.

Din egen holdning påvirker dit tab
Til gengæld har jeg mødt mange mennesker, der havde meget travlt med at slå sig selv oven i hovedet, fordi de troede på det, når andre sagde, hvad de kunne eller ikke kunne føle. Eller hvad de kunne eller ikke kunne være bekendt at føle. Og så har du dine følelser, der gør ondt kombineret med en skam eller en egen fordømmelse over noget, der er der uanset hvad du måtte mene om det.

Accept
Derfor er det bedste, du kan gøre at acceptere dine følelser og så arbejde på at ændre tilstanden, så dine følelser kan ændre sig og blive bedre.

Det hjælper jeg med. Book en gratis samtale med mig – det gør du her på siden.

Del

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.
Vil du være sikker først?

Få en gratis og uforpligtende samtale om, hvordan du kan få det bedre

Få dit liv igen efter tab

Vil du have en gratis og uforpligtende samtale om, hvordan du kan få det bedre?

Book den nedenfor

Få dit liv igen efter tab