fbpx

Det er mig, der er forkert!

Det hører jeg ofte fra sørgende, når vi starter med at tale sammen. De fleste føler sig forkerte. Ofte handler det om, at de har mistet for måske 4-5 måneder siden, og de har ikke fået det bedre. Og så tænker de, at det er dem, der er noget galt med.

3-måneders reglen, der ikke virker

Vores omgivelser lader til at have den opfattelse, at efter 3 måneder så har man det bedre. Men det har man ikke, og så tror man, det er noget i vejen.

Det eneste, der er i vejen, at hverken du eller dine omgivelser anerkender dine følelser. Dine følelser ER, at du stadig er påvirket af tabet – og selvfølgelig er du det. Du har mistet nogen eller noget, der var meget vigtig for dig. Hvis du så oven i købet ikke helt har værktøjerne eller viden til at bearbejde dit tab, hvordan i alverden skulle du så være fit for fight efter tre måneder?

Tid er ikke en faktor

Tid er overhovedet ikke en faktor, når det handler om at have det godt igen. For nogen bliver det faktisk bare værre 6-12 måneder efter tabet. Det er ikke ualmindeligt. Og det er helt naturligt. Det er da stort set umuligt at trives, når alt det, man kender og kan lide, er blevet ændret.

Vi er alle optagede af af vores eget

Udfordringen ved fx kolleger og chefer er, at de jo er optagede af deres egne liv og det, der foregår der. De er ikke uempatiske eller onde mennesker – de er bare helt og fuldt optagede af deres egne liv. Derfor kan det være en god ide, hvis du ind i mellem gør opmærksom på, at du ikke er, som du har været. For nogen hjælper det at få en god kollega til at fortælle det.

Hvordan gør du det?
Du har garanteret en kollega eller to, du har tillid til. Mennesker, der er ordentlige og empatiske, og som du stoler på.

Tag en snak ved kaffeautomaten eller en walk-and-talk og fortæl ærligt, at det er svært for dig, fordi du ikke er der, hvor du plejer at være. At du har brug for deres hjælp til at sprede ordet om, at du virkeligt gør, hvad du kan, men det er svært for dig. Og at du i øvrigt ved fra sagkundskaben (og det er så mig), at det er HELT normalt, og at tid ikke er en faktor for at få det bedre.

Derudover kan du selvfølgelig få hjælp fra mig – måske du endda kan få din leder til at betale for det?  Det kan du læse mere om her

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.