fbpx

Hjælp jeg kan ikke sove

I den her tid hører jeg en del fra mennesker, der ikke kan sove godt. Hvis vi ikke får sovet, det vi skal, så påvirker det vores immunsystem og vores humør. Og søvnmangel kan få os til at få det værre.

 

Når man er tynget af noget, så er det helt normalt med et ændret søvnmønster – og i den her tid er vi alle tynget, fordi vi savner vores normale liv. Det kan være, vi ikke får sovet nok – eller for meget – eller begge to på skift. Det er helt normal og en naturlig reaktion på bekymring og savn.

Og hvad kan du så gøre ved det? Her er et par tips:
 
  1. Beslut dig for, hvornår du vil gå i seng og gør det. Husk også at sætte vække uret til, hvornår du vil stå op – og gør det. Hvis du sover for længe om morgenen, så vil det være sværere at falde i søvn om aftenen og så er du inde i en ond cirkel. Det er vigtigt med rutiner, hvis vi vil have det godt.

  2. Sørg for at få bevæget dig i løbet af dagen

  3. Se kun nyheder en gang om dagen og senest to timer, før du skal sove. Læs overskrifterne og sluk så.

  4. Drik ikke kaffe eller andet med koffein efter kl. 3 om eftermiddagen.

  5. Tal med nogen om, hvordan du har det eller skriv det ned.

  6. Sluk for diverse skærme en time, før du skal i seng. Det blå lys stimulerer og det findes i mange nyere fjernsyn.

  7. Prøv at foretage dig noget afslappende: Læs en bog, dyrk noget yoga eller meditation (og der er masser af podcasts og lignende, hvis du synes, det er svært at gøre uden at blive guidet).

  8. Hvis det er muligt, så sørg for, at dit soveværelse kun bliver brugt til at sove i.

  9. Lyt til beroligende lyde (igen: Masser af lydspor online)

  10. Og….godnat og sov godt!

Hvilke tanker holder dig vågen om natten? Hvilke gennemprøvede metoder kender du, der virker? Skriv dem i kommentarfeltet!
 

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.