Skriv til mig

Ring
26 18 61 90

Holder du jul med en, der har mistet?

Holder du jul med en, der har mistet, så vil du nok gøre dit bedste for at gøre det en god og rar jul, så de kan glemme det triste lidt. Det er smukt og fint tænkt, men sådan hjælper du ikke bedst.

Det kommer der råd til her.

🎄 Måske du ikke synes, at vedkommendes tab er stort. Det kan være, at det er en, der har mistet en hund, eller hvis fordrukne og usympatiske mand har forladt hende eller andet, som du har en holdning til. Så hold venligst din mening for dig selv. Det er ikke dit tab, og det er ikke dine følelser.

🎄 Har du også mistet, så husk, at I har hver jeres relationer og hver jeres sæt af følelser til vedkommende. I har ikke de samme følelser.

🎄 Triste følelser kommer og går. Så humøret kan svinge gennem julen, gennem aftenen – og det er helt normalt.

🎄 Giv dem plads og tid til at trække sig. For nogen er det godt at være sammen med mennesker hele tiden – og for nogen er det det ikke

🎄 Drop de uopfordrede råd. Mennesker, der har mistet, skal ikke fikses – de skal bare lyttes på med respekt og værdighed. Også hvis det er 28. gang, du hører det. Du skal bare være i det. Intet andet.

🎄 Lad være med at opmuntre. Fortæl dem ikke om alt det gode, de har, som de kan være glade for. Det kan være fuldstændig rigtigt, og det har ikke noget med tabet at gøre. Du skaber kun distance. Og helt ærligt: Handler det ikke mest om dit eget behov for at have en god stemning?

🎄 Fælder den efterladte tårer, så er det naturligt, og der behøver ikke blive en mærkelig tavshed. Der er ikke noget pinligt ved tårer. Det er bare saltvand og så er der lidt lindrende hormoner i dem også. Man har det faktisk bedre efter en god tudetur.

🎄 Der er sjældent noget i vejen med at nævne navnet på den, der ikke er der. Efterladte siger ofte, at de kun sjældent får lov til at tale om dem, de har mistet. Og de fylder jo utrolig meget hos dem. Anerkend det og tal om vedkommende.

🎄 Glem logik og tal og lyt med hjertet og vær bare empatisk.

Sorg smitter ikke og er helt normalt, og du behøver ikke være bange for det. Og så kunne den perfekte julegave være et sorgbearbejdningsforløb, der virker – hvis vedkommende altså er klar til det.

Book en tid her 

Del

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.