Kære leder - din medarbejders sorg ER dit anliggende

Facebook
Twitter
LinkedIn
Vores enorme berøringsangst for andre menneskers negative følelser betyder faktisk, at vi lader mange gode muligheder smutte for at udvise empatisk lederskab.
 
Sorg nedsætter performance
Faktum er, at når vi er påvirket af sorg, så fungerer vi ikke lige så godt som vi plejer. Det gør vi ikke derhjemme, og det gør vi heller ikke på vores arbejdsplads. Det kan betyde, at vi i en periode ikke leverer lige så godt, som vi plejer, hvilket påvirker dem rundt om os – herunder vores ledere.
 
Undgå berøringsangst
Som leder har du en helt unik mulighed for at din medarbejder føler sig set og hørt i sin sorg ved simpelt hen at tale om den. De fleste undgår emnet – og desværre også ofte personen – og det gør det faktisk kun værre. At få sin sorg og sine følelser anerkendt er en velkendt måde at komme videre på. Men det kræver, at nogen tør tage hul på bylden.
 
Vær empatisk
Det vigtige er selvfølgelig, at du vælger at tage den empatiske hat på. At dit udgangspunkt er, at du kan se, at et menneske har det dårligt, og du har et oprigtigt ønske om, at de får det bedre. Din interesse er bundlinjen – deres interesse er livet.


Tal fra et hjerte til et andet
Det betyder ikke, at du skal indgå i et bearbejdningsforløb med din medarbejder. Det har du hverken tid eller faglighed til. Og jeg tænker også, at det ville være temmelig upassende.

Men det betyder, at du som leder, og fordi du har overskuddet til det, skal tage hul på samtalen om, at der er noget, der ikke går som det skal. Uden kritik, analyse eller fordømmelse og med et åbent hjerte. Lad det ikke være et bagholdsangreb på vedkommende, men lad det være en stille og rolig snak med afsæt i, at du kan se, at vedkommende ikke har det godt. Du skal give dem mulighed for lige at tænke over det, hvis du tilbyder dem noget hjælp. Sig, at det er noget, du ville synes, ville være en god ide. Og tal fra et hjerte til et andet. Og så behøver du ikke være bange for at sige noget, der vil gøre dem kede af det (med mindre du er meget taktløs). Det kan du ikke. De er så rigeligt kede af det i forvejen.
 
Jeg har kunder, der bliver sendt til mig af deres arbejdsplads, fordi det er i alles interesse, at de får det bedre. Men de kommer først, når I har haft samtalen. Også selv om den lyder “farlig”.
 
Ring evt. for en snak om, hvordan du kan tage hul på snakken – 26 18 61 90

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.
Vil du være sikker først?

Få en gratis og uforpligtende samtale om, hvordan du kan få det bedre

Få dit liv igen efter tab

Vil du have en gratis og uforpligtende samtale om, hvordan du kan få det bedre?

Book den nedenfor

Få dit liv igen efter tab