fbpx

Mænd der har mistet

Han havde rande under øjnene, han havde tabt sig, han var forvirret og kunne ikke genkende sig selv. Det er typisk sådan, jeg møder dem første gang: Mændene, der har mistet.

Ofte har de været ‘stærke’ lige til de ikke kunne være det mere, og når vi ses første gang, har de også ofte været det for længe. De har måske fået brændt broer, de har måske mistet jobbet, de er ofte blevet bitre og anklagende. Og de skulle være kommet for længe siden.

 

Sorg er ikke nederlag
Mænd ser ud til at have sværere ved at erkende, at de har brug for hjælp. De har også ofte talt med færre om deres tab. Desværre ser de det ofte som et nederlag, at de er der, hvor deres tab påvirker dem så meget, at nu kan de ikke mere.

 

Sorg er en normal og naturlig følelse
Det er ikke et nederlag. Det er normalt, det er menneskeligt. Sorg er en helt naturlig og normal reaktion på et stort tab. Jeg gentager det lige: Sorg er en helt NATURLIG og NORMAL reaktion på et tab. Det er en forvirrende og nogen gange destruktiv tilstand, der påvirker dine følelser, dit helbred, dit familieliv, potentielt dit arbejdsliv og din økonomi. Hvor tit er vi ude for trusler, der angriber på så bredt et felt?

Når jeg møder dem første gang så slås de også med, at de nu er sådan en, der ikke selv kan klare ærterne. Så lad os lige bruge et andet billede: Ved du, præcist hvordan du sætter dit eget brækkede ben sammen? Nej, vel. Hvordan skulle du så vide, hvordan du sætter dit knuste hjerte sammen igen?

 

Sværere for mænd at opsøge hjælp
Jeg oplever, at det desværre er meget sværere for mænd at opsøge hjælp, når livet er krakeleret. Det gør mig ondt, for jo længere du venter, selv om du ved den er gal, jo mere skade kan din smerte og din tilstand gøre i dit liv. Og det har du ikke brug for.

 

Test
Hvis du er mand og i tvivl, så er du velkommen til at bruge min vægtede test* her:

 

Og da testen er aldeles kønsneutral, så må kvinder også godt bruge den.

 

*Når jeg siger den er vægtet, så betyder det overhovedet ikke, at resultatet altid er, at du skal komme til mig. Tværtimod. Det betyder, at der fx er stress-faktorer, der kan ligne sorg. Og siger testen, at du nok er ramt af sorg, så er der en overordentligt stor sandsynlighed for, at det passer.

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.