Når Bagedysten fortrænger sorgen

Jeg har set den britiske bagedyst. En mand blev stemt ud og han var opløst. Det viste sig nemlig, at han i Bagedysten brugte et så stort fokus og så meget energi, at han næsten glemte, at han sørgede over sin kone, som var død kort tid forinden. Og nu mindede udstemningen ham om, at hun var væk.

Det er normalt.

En slags følelsesmæssige overspringshandlinger
Det er nemlig sådan, at vi alle sammen har nogen handlinger, vi gør, for at vores smerte bliver holdt nede eller bliver holdt i baggrunden. Den her mand bagte. Andre dyrker meget sport. Andre går til hundeudstillinger eller sykurser. Nogen forsøger at dulme smerten i mad. Eller vrede læsebreve. Eller eller eller. Vi har alle sammen noget.

Klassikeren alkohol
Virkeligt mange drikker mere alkohol – det ligesom bare dukker op. Og det er ikke så godt, for det er vanedannende og skadeligt. Det samme kan man sige om junk food.

De hedder TEA’er – Tilfældig Energifrigørende Adfærd – noget, som vi gør, når livet er svært. Oftest gør vi det ubevidst. Når du er blevet klar over dine TEA’er, så er de en rigtig god markør for, at der er noget, du skal se på og få bearbejdet.

Dulmer kun – hjælper ikke
For de hjælper ikke. De dulmer smerten, men de fjerner den ikke. Det er kun en bearbejdning, der gør det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *