Når mænd sørger...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Det kan være svært at være mand i en verden, hvor der er fokus på performance, på karriere, på at være familiefar på den helt rigtige og overskudsagtige måde. Og faktum er, at når mænd (og kvinder) bliver ramt at sorg, så kan man bare ikke overskue ret meget.
 
Det er helt almindeligt at isolere sig – ikke fordi man ikke kan lide sine omgivelser, men fordi det er svært at begå sig socialt, når man har “grød” i hjernen. Og det er også svært at begå sig fagligt, for hjernen fungerer simpelt hen ikke normalt, når man er påvirket af sorg.
 
Fx viser undersøgelser, at det er normalt, en virksomhedsomsætning falder med 20-25%, når CEO’en mister sin ægtefælle eller sit barn. Og jeg har mødt dem. Jeg ved, at det er dygtige begavede mennesker – de magter bare meget lidt, når de har haft et stort tab. Og det er helt normalt. Jeg hørte om en håndværker, der havde sin egen virksomhed, og da hans søn døde pludseligt blev han simpelt hen sendt hjem af sine ansatte, for han var farlig at have på arbejdspladsen. Han var ikke opmærksom, for hans tanker var et helt andet sted – og så udsatte han andre for risici. Og det er helt normalt.
 
Vi ved godt, at når mennesker kommer tilbage efter en stressmelding, så magter de ikke lige så meget i starten. Og vi ved, at det er meget individuelt, hvornår folk er oppe på “normalen” igen. Og det er det samme med dem, der har været udsat for tab. Faktisk har 90% af sorgramte problemer med at koncentrere sig i ugerne, månederne og nogen gange år efter tabet. Og ens helbred bliver også påvirket af sorgen – man har flere sygedage, man er udsat for flere ulykker og uheld, og faktisk siger ca. 20%, at de har fraværsdage som følge af sorgen i mere end et år efter selve tabet.
 
Men tilbage til mændene. Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvorfor det er sådan, men faktum er, at mænd har det med at tale mindre om følelser end kvinder. Og det er problem, når det handler om sorg. Det er helt normalt at blive følelsesmæssigt berørt og måske græde på ubelejlige tidspunkter, når man er i sorg. Og det stemmer ofte ikke overens med en den klassiske mandlige selvopfattelse, så oveni at de er ulykkelige, så bliver mange mænd ofte flove over deres følelser og deres reaktioner. Og hvad gør man, når man er flov: Man isolerer sig, man bliver vred, man lader endnu mere som om, der ikke er noget galt. Og det hjælper overhovedet ikke, og det er virkeligt opslidende, for man skal bruge så utroligt meget energi på at få sit hoved til at virke, og så er man drænet, når man kommer hjem. Og så bliver man en “fjern” partner og far. Og man slår – måske – sig selv endnu mere i hovedet for ikke at “være stærk” eller “tage det som en mand”.
 
I min verden er en rigtig mand en, der står ved sine følelser, og som kender sig selv godt nok til at vide, når de har brug for hjælp. Ikke en, der langsomt bliver en forstenet følelsesmæssig granitklump – og som lider.
 
Så kære mænd vil I ikke godt sørge for at få noget professionel hjælp. Få noget hjælp, hvor I får talt om de modstridende følelser, der altid er i sorg. Hvor I får talt om den tabte relation, så der ikke er følelser i klemme. Hvor I oplever at blive hørt og at I er i en proces, der er god for jer.
 
Husk, du er altid velkommen til at booke en helt uforpligtende samtale med mig på www.slipsorgen.dk
 
PS: Veteraner får 10% rabat

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.
Vil du være sikker først?

Få en gratis og uforpligtende samtale om, hvordan du kan få det bedre

Få dit liv igen efter tab

Vil du have en gratis og uforpligtende samtale om, hvordan du kan få det bedre?

Book den nedenfor

Få dit liv igen efter tab