Når noget vigtigt forsvinder

Ved alvorlig sygdom er der mange ting, der ændrer sig i en relation. Fx kan det rent fysiske – samværet, seksualiteten – måske blive en umulighed. For mange er det fysiske og kropslige samvær en vigtig del af et parforhold, og at miste det er et kæmpe tab. Det kan være en udtryksmåde, der forsvinder. Et fælles sprog, hvor I forstår hinanden. Der, hvor I henter energi til de sure tider. Og pludselig så er det slut. Og så har I ikke længere den energikilde.

Tab af seksualitet og nærhed
Det er et kæmpetab, der ofte ikke bliver talt om. Særligt, hvis du ikke længere er purung, så er det noget, der ikke kommer op. Men det ER et tab. Det ER noget vigtigt, I har mistet. Det er ikke dig, der er noget i vejen med.

Forholdet ændrer sig
I går fra at være to seksuelle væsener til måske at få mere et plejer-patient forhold. Det påvirker selvfølgelig jeres følelser for hinanden, når en gnist forsvinder.

Det kan godt være, at du er taknemmelig over, at han/hun stadig lever eller trods alt kan leve et liv med kvalitet – men du og I HAR mistet en væsentlig del af det, der er jer.

Det er naturligt at sørge over det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *