fbpx

Når vi sørger over de levende

Det er den globale Alzheimer måned og til alle jer, der oplever eller har oplevet at se jeres elskede forsvinde med denne sygdom. Mit hjerte går ud til jer.
 
Fra de tidlige tegn, hvor du knap nok mærker noget er galt til at være vidne til forvirring og så til, at din elskede knap nok genkender dig – alt det kommer med knust hjerte og følelser af tab. Hver lægeaftale, der gør det tydeligere og tydeligere kan være ubærlig at komme igennem.
 
Så er der sorgen ved at se din elskedes daglige tab, såsom at miste evnen til at udføre simple opgaver som at holde på bestikket.
 
Hvis du tager dig af en person med Alzheimers, så er der også risikoen for, at du oplever dine egne tab: Tabet af dit normale liv, dit arbejde, din frihed, håb, drømme og forventninger, tab af den fremtid, du havde planlagt med din elskede.
 
Som din elskede forsvinder mere og mere, så vil du nok også føle sorgen over deres død komme nærmere og nærmere, selv om de stadig lever. Og hele tiden hænger den sorte sky over dig om, hvordan og hvornår døden kan komme. Det er virkelig en grusom sygdom.
 
Dødsfald
Når du har oplevet et tab pga. Alzheimers, er det ikke ualmindeligt at føle en lindring, og lade det være ok. Det betyder, at I har set og følt deres lidelser over en årrække, og nu er de skånet for mere lidelse. Det er også normalt at føle sig forladt eller vred.
 
Hvad kan du gøre
1. Forbered dig på at opleve følelser af sorg og tab mere end én gang. Det er følelser, der også kommer af andet end dødsfald. Anerkend, at du har de følelser. Sæt navn på dem – det tager brodden ud af dem.
 
2. At tage sig af en person med demens kan føles meget isolerende. Prøv at finde en støttegruppe, evt. online, da det vil hjælpe dig med at føle sig forbundet med andre i en lignende situation.

3. Hvis du er i stand til det, så prøv og finde lidt tid for dig, også hvis bare er i fem minutter udenfor for at trække vejret i noget frisk luft. Dette vil hjælpe dig med at genoplade.

4. Tal med nogen, du har tillid til, som bare vil lytte uden dom eller afbrydelse. Du skal høres (ikke fikses!).
 
5. Har du brug for hjælp til din sorg over dette, så kan jeg hjælpe dig. Ring 26 18 61 90.

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.