fbpx

Om at slippe håbet

Det lyder brutalt at sige til nogen, at de bliver nødt til at opgive håbet. Særligt, hvis håbet er det eneste, der holder dem oppe. Men håbet binder dig også til fortiden. Når du lever i håbet, lever du i drømmen om noget, der VAR – og som meget ofte bare ikke KAN komme igen. Oftest fordi nogen omstændigheder har ændret sig.

 

At slippe håbet sætter dig fri
Derfor må jeg tit sige til mennesker, at de må slippe håbet for at få det bedre. For det er først der, hvor de for alvor er frie til at skabe sig et nyt liv, tilrettelægge deres liv efter, hvad der er godt for DEM, og der hvor de tager højde for de nye omstændigheder. Og det er også der, hvor de kan se realiteterne om relationen og tabet i øjnene. Altså få et nuanceret og følelsesmæssigt afklaret forhold til tabet.

 


Slip et umuligt ansvar
Jeg har mødt mennesker, der savnede livet med deres børn før misbruget så meget, at de faktisk tog det hele ansvar for, hvordan deres nu voksne børn håndterede deres liv. Det er jo et ansvar, det er umuligt at løfte. Og derfor måtte jeg også bede dem om at opgive håbet om at få deres barn tilbage. Det kan godt være, at deres børn kommer ud af misbruget, men det vil i så fald være som et andet menneske end det, forælderen håber kommer tilbage.Håbet handler ofte om at få det umulige igen, og så kan man aldrig blive glad.

 

Og derfor kan det være nødvendigt at opgive håbet for at kunne blive glad igen.

 

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.