fbpx

Sådan taler du med børn om sorg og tab

Facebook
Twitter
LinkedIn
Noget, du skal holde dig for øje her er, at du selv går forrest som det gode eksempel. For du er den voksne og rollemodellen. Derfor:
 
 • Vær ærlig om, hvad du føler. Hvis du fortæller sandheden om din egen sorg, og om hvad du føler, vil skabe tillid og gøre, at dit barn føler sig tryg i at åbne op og fortælle om sine følelser.

 • Vær bevidst om, at sorg handler om følelser. Det er ikke noget, der foregår i hovedet, og det at være trist og bange er helt normalt. Undgå at spørge dit barn om, hvad der er galt, for det vil med stor sandsynlighed sige ”ingenting”.

 • Lyt med hjertet og ikke med hovedet. Tillad at alle følelser bliver udtrykt uden vurdering, kritik eller analyse.

   

 • Husk at hvert enkelt barn er unikt og har et unikt forhold til tabet.

   

 • Vær tålmodig. Tving ikke dit barn til at tale. Giv dit barn tid. Sørg for, at du skaber sunde vaner om det at tale om følelser.

   

 • Lad være med at sige ”Du skal ikke være bange”. At være bange er en helt almindelig og normal reaktion på sorg og tab.

   

 • Lad være med at sige ”Du skal ikke være ked af det”. At være ked af det er en sund og normal reaktion. At være ked af det og at være bange – de to mest almindelige følelser i forbindelse med sorg og tab – er essentielle for det at være et menneske.

   

 • Spørg ikke dine børn, hvordan de har det. Ligesom voksne, der kan være bange for at blive dømt og vurderet, så kan børn automatisk sige ”Jeg har det fint” – også selv om det ikke passer.

   

 • Lad være med at lade som om, du er stærk, når du er sammen med dine børn. De vil opfatte din ”ikke-følen” som noget, de forventes at gøre også.

   

 • Lad være med at sammenligne deres liv eller situationer til andre. Sammenligninger gør altid følelser mindre.

   

 • Lad være med at afgive løfter, du ikke kan holde. I stedet for at sige ”alt bliver ok”, så sig ”Vi gør alt, vi kan, så vi kan føle os trygge”.
 
Glem ikke, at dine børn er meget kloge. Behandl dem og deres følelser med respekt og værdighed – fuldstændig som du gerne vil behandles af andre.

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.