fbpx

Selvmordet

Hendes smukke datter på 22 somre havde taget sit eget liv. Det var 10 år siden, og hendes verden var stadig sort.

 

“Jeg må vide hvorfor” sagde hun til sig selv, alt imens hun huskede duften af datteren som baby, hendes henrykte latter, da hun som 4-årig fik en is i Tivoli, hendes forknytte ansigt, da hun kom hjem fra skole og blev drillet, og de mange tanker og bekymringer hver gang hun kørte til og fra Psyk med sin datter uden at vide, hvad der nu skulle ske.

 

Vores hjerne skriger på forklaring. Vores hjerte skriger på fred.

 

Viden giver ikke fred – accept gør
Det er kun meget sjældent, at de efterladte ved, hvorfor en elsket valgte at ende sit liv. Og jeg må også sige, at det giver ikke fred i sjælen at vide hvorfor. Det giver bare en forklaring. En forklaring har for så vidt ikke noget med følelser at gøre.

 

Det eneste, der hjælper er accept. Det er ikke noget, man bare lige sætter sig ned og får, men du kan få det efter en systematisk proces, hvor du ser på alle “nøglepunkterne” i relationen. Både de gode og de dårlige.

Argumenter ændrer ikke følelser
Hvis du får en helt præcis og udførlig forklaring, så vil der bare være elementer af den, som du ikke er enig i, som du tænker kunne ændres så let som ingenting osv osv. Du vil ikke få fred, du vil finde argumenter.

Sorgbearbejdning giver dig dit liv igen
Men du kan godt få et udmærket liv igen, når du har fået bearbejdet sorgen. Og det kan jeg hjælpe dig med. Struktureret, systematisk og effektivt.

 

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.