fbpx

Sorg - når det hele hober sig op

Jeg har ind i mellem set et program, der handler om hoarders. Om mennesker, der samler ting eller rettere: Mennesker, der ikke kan smide ting ud igen. Ofte handler det om, at de har haft stor sorg på et tidspunkt i deres liv, og de har aldrig fået det bearbejdet, så nu kan de ikke give slip. På noget. Disse mennesker er i stor smerte. Og det er deres familier og venner også. Det er ofte noget, der kan stå på ikke bare i årevis, men i virkeligt mange år. Det er år, hvor vedkommende ikke får levet sit eget liv, og i stedet får sig viklet mere og mere ind i en spind af afmagt. For de her mennesker vil jo gerne slippe al den smerte, som nu er blevet forbundet med alle deres ting og ejendele, men de formår det ikke.
 
Og det gør de ikke, fordi når man er i sorg, så sker der noget med hjernen. Man kan ikke tænke lige så klart, som man kan normalt. Det betyder, at man har svært ved at træffe beslutninger og gennemskue sammenhænge. Man taler om, at man får “sorghjerne”. Det er der, hvor tankerne er som en tung, tyk grød, man kan ikke overskue noget, og går gennem livet ligesom i en glasklokke. Det er ikke der, hvor man kan hente den ekstra energi, der skal til for at komme af med alt det, der hober sig op.
 
Og som tiden går, så glemmer de, at det hele typisk startede efter et stort og smerteligt tab. I starten var det trøstehandlinger at købe nye ting, at samle flere Anders And-hæfter, at købe flere hunde eller hvad det nu kan være, tingene bliver en erstatning for.
 
Deres venner og familie vil måske i bedste mening mødes en weekend og smide alt muligt væk og gøre rent, imens de tænker, at SÅ er problemet løst. Det er det ikke. Det er kun oprydningen, der er håndteret. Det er grunden til rodet, der skal håndteres.
 
Man kan hverken erstatte et følelsesmæssigt tab eller lade tiden gå og så bliver det bedre. Der skal hjælp til. Og derfor skal du have hjælp, hvis du bare samler til huse for at glemme din smerte.
 
Ring 26 18 61 90
 
Jeg ville blive glad, hvis du vil følge Slip sorgen på Facebook:

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.