Skriv til mig

Ring
26 18 61 90

Stress og sorg ser ens ud

Facebook
Twitter
LinkedIn

En kollega havde bedt mig om at tale med hende. Hun var sygemeldt med stress, men der skete ligesom ikke noget i et ellers meget fint og struktureret stress-forløb. Så min kollega tænkte, at der var noget andet i vejen. Og derfor sad vi der og gennemgik de tab, hun havde oplevet i livet. Og bagefter var jeg ikke spor forundret over, at hun ikke fungerede. Hun var et klassisk eksempel på akkumuleret sorg. Man kan godt “klare” en vis mængde sorg og tab, men på et tidspunkt så når man dertil, at det næste lillebitte tab vælter læsset. Og typisk undrer man sig over, at man reagerer så stærkt på den lille begivenhed. Men det var lige den, der fik balancen til at vælte. Og lige der hjælper alverdens stress-forløb ikke. For det handler ikke om stress.

Det handler om sorg.

Stress og sorg er krisetilstande
Symptomerne på stress og sorg minder meget om hinanden – og man kunne måske også argumentere, at begge tilstande er tegn på i krise og på at være i forhøjet alarmberedskab. Symptomerne på begge tilstande er bl.a. koncentrationsbesvær, søvnforstyrrelser, ændrede spisevaner og humørsvingninger.

Forskellige årsager kræver forskellige bearbejdninger
Men de to tilstande skal bearbejdes forskelligt, og derfor er det vigtigt at finde ud af, om det er det ene eller det andet. Jeg ved ikke meget om stress-behandling, men jeg ved, at med sorg er det bl.a. af stor betydning, at du ser på mængden af oplevede tab*, og så bearbejder de største af dem. Det er helt normalt, at det tab, du ”knækker” af, IKKE er det største tab, men det er det seneste. Derfor kommer du ikke videre i livet, før du har fået undersøgt og afsluttet den FØLELSESMÆSSIGE relation med det eller de største tab. Uanset hvor mange år, du skal tilbage i tiden.

*Tab kan være dødsfald, men det kan også være skilsmisse, flytning, fyring, økonomisk nedtur og alt muligt andet.

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.