fbpx

Sygdom er en almindelig konsekvens af tab

Det er desværre sådan, at følelsen af sorg er meget mere end hjerte/smerte. Det er nemlig helt almindeligt, at det også påvirker dit helbred. Det er der nogen helt fysiologiske grunde til, som jeg ikke skal gå ind i. Det er bare noget, du skal være obs på.


Det går lige fra, at det har vist sig, at ja, man kan faktisk godt dø af et knust hjerte (det hedder Broken Heart Syndrome eller Stress kardiomyopati) til at man har snue, hovedpine, mavepine, føler sig utilpas osv.


Hvorfor nævner jeg det? Det gør jeg, fordi jeg dels ser flere rundt om mig, der har haft tab, der undrer sig over, at deres helbred pludselig ikke er så godt. Det gør jeg også fordi, hvis du er leder og har medarbejdere, hvis frekvens af sygedage stiger, så behøver det ikke være pjæk. Det KAN være, fordi de har haft tab, de ikke har fortalt dig om. Ca. 73% af os har valgt ikke at sige noget til vores leder om tab, fordi vi enten synes, det er for privat, fordi vi selv synes, at det er “pinligt”, at vi ikke er kommet videre, eller fordi vi frygter de eventuelle konsekvenser.


Så det er normalt med sygefravær efter tab. Det er normalt med helbredsmæssige konsekvenser. Og det er det sidste, man har brug for, så kære leder: Vær forstående og empatisk. Og er det dig, der har mistet, og har mange sygedage: Det er normalt, og overvej om du skal have noget hjælp.

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.