Vielsesringen

“Hvornår skal jeg tage min vielsesring af?” – det blev jeg spurgt forleden. Og svaret er, at du skal gøre det lige præcis – hverken før eller efter – når du er klar til det.  Ikke hvornår dine venner eller din familie synes, det er passende. Når DU er klar til det. Når du er begyndt at tænke på dig som DIG og ikke dig OG X.

 

Der er ingen, der kan komme med gode råd om, hvornår noget føles rigtigt for dig. For det skal altså føles rigtigt for dig. Ellers er du i gang med at holde dine egne følelser nede eller tvivle på sandheden af dem. Og det har du ikke fortjent.

 

Hvad andre folk tænker om din vielsesring har med dem at gøre. Deres relation med din partner er deres, og har ikke noget med din relation til vedkommende at gøre.

 

Hvis du fjerner din vielsesring for tidligt, så er det typisk fordi, du er gået med på den præmis, der hedder, at nu er der gået X tid, så nu bør du være kommet videre. Det kan være, at du oven i købet tænker, at dine følelser nok er forkerte, og at der er noget, du ikke har forstået. Men sådan er det ikke. Tid har ingenting at gøre med at bearbejde sorg. Jeg har mødt mennesker, der har kørt i sorgring i virkeligt mange årtier. Den er ikke bearbejdet. Til gengæld har den fået lov til at fylde så meget, at den sørgende har glemt sig selv.

 

Sorg skal bearbejdes. Det er nogen aktive handlinger, der skal til. Ikke at vente på, den går over.

 

Og din vielsesring og din selvopfattelse skal ikke tages som gidsel i den proces. Din vielsesring – du bestemmer. Bum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *