fbpx

Vreden og døden

Facebook
Twitter
LinkedIn
Når et mennesker dør eller er døende, så kan der være en følelse, der er helt normal, men som mange er flove over: Vreden.
 
Inden du fortsætter, så skal du lige huske, at alle følelser er legitime og ærlige. Det er, hvordan vi reagerer på dem, der kan skille vandene. Så når jeg her taler om vrede, så taler jeg ikke om, at folk skælder og smælder, men at de oplever, at de føler vreden.
 
Det er helt normalt at blive vred, når man oplever stor uretfærdighed eller noget ændrer de planer og drømme, man havde. Og det er lige præcis, hvad der kan ske, hvis en, vi elsker, er ved at dø.
 
Det er en situation, vi kun i sjældne tilfælde kan ændre på. Og det smadrer de håb, drømme og forventninger, vi havde for os selv og for relationen.
 
Men der er mere, man kan blive vred over. Man kan også blive vred over at skulle stå i en så uønsket situation, hvor man måske skal tage stilling til noget, man ikke har spor lyst til at skulle tage stilling til. Måske fordi det er smertefuldt, eller besværligt, eller dyrt eller virkelig usikkert. Der kan være masser af grunde, og der er også masser af følelser. Og en af dem er vrede.
 
Hvis det er dig, der føler vrede i en så følsom situation, så skal du huske på, at neden under vreden ligger der andre følelser. Det kan være, at du føler dig sårbar, at du er bange, at du er usikker – og alle de følelser giver meget mere umiddelbar mening end vreden. Men vreden – det er en legitim følelse, som du godt må føle. Og vælger du at reagere på den, så gør det for dig selv, så du ikke inddrager andre i den. De har måske deres egen vrede. Og præcis ligesom din relation med den døde eller døende er helt speciel og unik, så gælder det samme for følelserne, du eller I har hver især.
 
Det bedste du kan gøre er at anerkende, at du er vred og hvad det skyldes. Og så passe på dig selv.

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Den ukendte 3-måneders regel

3-måneders-reglen findes faktisk ikke. Men de fleste, der har mistet, har mødt den. Den er forventningen om, at nu må du da snart være kommet videre. Men det er du ikke.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.